اجرای پروژه های سیستم کنترل DCS  :

سیستم اتوماسیون دی سی اس (DCS) یا (Distributed Control System) یکی از هوشمندترین سیستم هایی است که در کارخانه ها و مراکز کنترل استفاده می شود.سیستم DCS  که برای کنترل در کارخانه ها استفاده می شود باعث ایجاد روش های کارآمدتر برای بهبود قابلیت اطمینان، کیفیت و کارایی فرآیندهای مختلف استفاده شده است.

سیستم کنترل DCS در زمینه های صنعتی مانند موارد زیر استفاده می شود:

  • کارخانه های شیمیایی
  • صنایع نفت و گاز
  • واحدهای فرآوری مواد غذایی
  • نیروگاه های هسته ای
  • سیستم های مدیریت آب
  • صنایع اتومبیل

اجزای اصلی سیستم کنترل DCS :

 

۱. ایستگاه های اپراتور:

ایستگاه های اپراتور، در یک سیستم DCS، نقش قلب سیستم را ایفا می کنند این مکان، جایی است که اپراتور به سادگی می تواند عملیات یا عملیات هایی که در کارخانه انجام می شود را مشاهده کند و خطرها و هشدارهای مربوط به روند تولید را گزارش داده و تولید را کنترل کند.

 

۲. سرورها، بایگانی و رایانه های مهندسی :

ارتباطات با ایستگاه اپراتور به طور معمول از طریق اترنت (Ethernet) یا شبکه داخلی است و سرورها برای جمع آوری داده ها از پردازنده مرکزی استفاده می کنند این رایانه ها، مسئول داده هایی هستند که بین ایستگاه اپراتور و پردازنده های موجود، در حال انتقال هستند و باید آن ها را به خوبی مدیریت کنند. رایانه های بایگانی برای ذخیره داده های قدیمی استفاده می شوند که ممکن است برای طی کردن روندها یا انطباق ها استفاده شوند.

اجزای ایستگاه های مهندسی نیز برای اجرای فرآیندهای زیر استفاده می شود:

  • پیکربندی سخت افزار
  • مقدار یا حجم انجام وظایف مختلف
  • نمایشگرها گرافیکی برای تعامل اپراتور با مهندس
  • مدیریت کارها از طریق بسته های نرم افزاری نصب شده روی سیستم

 

۳. کنترل کننده های DCS:

کنترل کننده های اصلی در کار تک پردازنده ها و همچنین ماژول های ورودی و خروجی نظارت می کنند. همچنین این کنترل کننده ها وظیفه تأمین داده ها برای سرورها را نیز بر عهده دارند. همانطور که گفته شد از اترنت صنعتی معمولا برای ایجاد اینگونه ارتباطات استفاده می شود اما در صورت طولانی بودن کابل کشی اترنت و در نتیجه دشواری استفاده از آن، ممکن است از فیبر نوری نیز استفاده شود که این بخش از DCS ها بسیار مهم هستند و نقش مهمی را در عملکرد این سیستم هوشمند ایفا می کنند، اگر یک خطا رخ دهد ممکن است داده ها به صورت ناقص ثبت شده و باعث بروز مشکل شود.از این رو پیشنهاد می کنیم که اهمیت بیشتری به طراحی و قابلیت اطمینان این بخش از سیستم بدهید که سرعت شبکه را به حداکثر برساند و اکثر وقایع را در لحظه گزارش دهد.

 

۴. دستگاه های زمینه :

در این سطح دستگاه هایی مانند فرستنده ها، سوئیچ ها، و موتورها، ورودی و خروجی‎ های از راه دور را کنترل می کنند. دستگاه های زمینه باید با اجزای شبکه مثل اترنت صنعتی، پروفیباس(Profibus DP)، اترکت(EtherCAT)، فیبر نوری(Fiber optic Cable) یا سایر پروتکل های ارتباطی مطابقت داشته باشند. 

و در اخر DCS یک سیستم هوشمند است که به شما کمک می کند کنترل ابزار، وسایل و تجهیزات مختلف در سیستم تولید را به دست بگیرید و در صورت رخ دادن مشکل در هر کدام از آن ها، متوجه خطا شده و سریعا برای رفع آن مشکل اقدام کنید، و استفاده از این سیستم می تواند در هزینه های شما صرفه جویی کند و سهولت بیشتری را برای مدیریت سیستم های کارگاهی به ارمغان بیاورد.

error: